Benvinguda

 Benvinguda del President Nacional de JCI Catalunya

Carles LombarteBenvolguts Júniors, Senadors, Amics tots,

És per mi un plaer donar-vos la Benvinguda al 46è Congrés Nacional de les Joves Cambres de Catalunya.

El Congrés Nacional és sens dubte l’acte més important de la nostra entitat ja que és on posem en comú la feina feta durant l’any i on escollim a la persona que tindrà l’honor de liderar la nostra entitat durant l’any següent.

Enguany tenim la sort de poder gaudir d’un cap de setmana ple de noves experiències i d’activitats que segur que ens faran créixer com a persones i com a entitat a la ciutat de Vilafranca, coneguda per els seus bons vins i per ser terra de Castellers.

A Jove Cambra com els castellers tenim clar que sense una bona pinya és impossible assolir els reptes que el futur ens demana.

Vine a Vilafranca i descobreix com joves ciutadans actius de tot Catalunya estem creant canvis positius per a millorar el nostre país.

Vine a Vilafranca i descobreix perquè servir a la humanitat és la millor obra d’una vida.

Vine a Vilafranca i sens dubte podràs veure perquè Som Jove Cambra

Salutacions Cordials,

Carles Lombarte
President Nacional


Benvinguda del President de JCI Vilafranca del Penedès

david-agustinINICIACIÓ AL TAST DE “CONGRESSUS”

Benvolguts júniors, senadors, amics tots.

Amb aquest petit escrit, us vull iniciar en l’art i en la ciència del tast de “Congressus”, per una correcta degustació del 46è Congrés Nacional, que tindrà lloc a Vilafranca del Penedès el proper mes d’octubre. Com tot tast, tindrem tres fases però encara no hem arribat a la primera, no us impacienteu. El què heu vist fins ara només és una prèvia.

La fase inicial, és la visual. El primer que farem és agafar el programa i n’examinarem les seves característiques principals (localització, hotel, preu, dates, activitats…). Amb això, ens farem una idea general del tipus de Congrés que ens espera. Tot seguit, tornarem a repassar el programa: mirarem lentament i escrupolosa tots els detalls, per apreciar aquells matisos que fan d’un Congrés un esdeveniment que quedarà a la nostra memòria, un Gran Congrés.

La segona fase, la fase olfactiva, esdevindrà quan el Congrés sigui imminent: els dies previs, la inscripció, la maleta, les trucades dels júniors que ja estan de camí, els missatges per compartir cotxe, l’arribada, l’aparcament, la benvinguda, l’hotel… En fi, tots aquells mecanismes que ens indiquen que ja no hi ha marxa enrere i som a Vilafranca. Quan sigueu aquí, us embafarà l’olor del Penedès i reposareu totes aquestes sensacions inicials i estareu en disposició de gaudir del Congrés.

I finalment, arribarem a la fase gustativa, el moment de tastar el Congrés. Cal agafar-ne una petita quantitat i no empassar-nos-el de seguida; per això el divendres ens endinsarem en la cultura local. Un cop en boca podrem notar el dolç a la punta de la llengua, el salat als costats, l’àcid a la base i als laterals, o també l’amarg a la part posterior, normalment el diumenge a la tarda. És important trobar l’equilibri entre els diferents gustos que els esdeveniments ens van deixant i tenir molt present l’aroma que, un cop començat el Congrés, notarem, paladejarem, veurem com evoluciona i quines sensacions ens deixa.

Recordeu que el moment de la degustació del Congrés és quan les sensacions són més intenses. El resultat: elegant i robust, ple d’alegria i il·lusió, amb un contrapunt fresc i tot molt ben integrat.

No pots perdre l’oportunitat de degustar aquesta anyada. Vine!

David Agustín Pardo
President JCI Vilafranca 2014


Benvinguda de la Presidenta de l’Associació de Senadors de la JCI Catalunya

SEGUINT EL RASTRE DELS CAÇADORS DE “CONGRESSUS” DE LA JCI VILAFRANCA

Foto Presidenta 2014-2015Als caçadors de “Congressus” els vaig conèixer com a tals, al Congrés d’Igualada de l’Octubre 2013 quan ens van presentar un vídeo a on aquests 3 Júniors caçadors i la resta del grup organitzador, capitanejat per el seu Director Carlos Moreno, President Nacional 2012 promocionaven ser escollits seu del 46é Congrés Nacional.

La presentació del vídeo va ser tan bona com la actuació dels tres “caçadors” que semblaven actors professionals i va ser tan divertit tot els que ens van dir que ens van captivar a tots els presents, des dels Júniors al Senadors i ens van fer conscients que aquest proper Congrés del 17 al 19 d’Octubre 2014 a Vilafranca del Penedès no ens el podiem perdre!!!

Un altre al·licient serà la votació del nou President Nacional 2015, les festes locals, el sopar de gala i l’Assemblea dins del Congrés i la revitalització de Joves Cambres que han tingut moments difícils aquest últims anys.

Per els Senadors/es tindrem un programa especial i la nostra reunió de l’Associació de Senadors JCI Catalunya i del Consell del Senat 2014-2015, per això us demano la vostra assistència multitudinaria.

Crec que tot això i els vins de la terra a on es fa el Congrés ens garanteixen un molt bon Congrés Nacional 2014, divertit i seriós al mateix temps.
Senadors/es compto amb la vostra assistència que és indispensable perquè el 46è Congrés Nacional sigui tot un èxit !

Una abraçada,

Ana Maria Bañolas i García #27946
Presidenta Associació de Senadors
JCI Catalunya 2014-2015


Benvinguda del President del Senat de la JCI Vilafranca del Penedès

Gerard_SantosDes d’aquell primer Congrés Nacional, en el que vaig participar el 2002 a Platja d’Aro (Girona), han passat molts anys.

Ja aleshores vaig quedar emmirallat d’una associació i la seva gent, els valors dels quals haurien de ser els fonaments per a qualsevol societat.

Doncs bé, des d’aquell moment, aquests valors com són el servei a la societat, l’aprenentatge contínuo, el lideratge i l’emprenedoria es vàren alinear a la meva vida com a astres al cel que guien al viatger.

La importància del congrés nacional recau en l’assemblea, el màxim òrgan de l’entitat, la qual té encomanada una tasca vital pel futur de l’entitat: la designació del nou president.

En aquest moment deixeu-me recordar aquelles èpoques en que a les Joves Cambres hi havia més d’un candidat a la presidència.  Aquest fet, tenia una gran trascendència ja que, no només significava que els candidats havien de ser molt bons i treballar-s’ho de valent amb l’objectiu de guanyar al contrincant sinó que, a més i sobretot, feia palès el gran reconeixement i honor que comporta aquest càrrec.

I en aquest punt, el president és clau.  La seva feina, decisions i responsabilitat poden comprometre i dependre el futur d’aquesta entitat que tant m’estimo.

La nostra Federació, composta per entitats locals d’arreu del territori no és més que el reflex de la nostra societat i del nostre país. Una societat amb visió de futur, cohesionada i treballadora. Emprenedora com la que més i socialment responsable. Però que, com qualsevol equip, també ha de ser dirigida i guiada.

Finalment, permeteu-me que us animi fer difusió del nostre Congrés i a participar-hi.  És un orgull acollir-vos a la nostra vila i farem tot el que estigui al nostre abast per fer-vos sentir com a casa.

Els joves som el futur i nosaltres hem de liderar aquest futur!
Sigueu Benvinguts EMPRENEDORS!

Gerard Santos
President del Senat de la
JCI Vilafranca 2014


Benvinguda del Director del 46è Congrés Nacional de Joves Cambres de Catalunya

foto_Carlos_MorenoBenvolguts i benvolgudes,

Durant l’any passat vam estar pensant en organitzar un gran programa a Jove Cambra i ens vam preparar per al que potser és el programa nacional més gran i complexe, el Congrés Nacional.

Sempre recordem aquells altres que ja han passat i que viuen al nostre record com a referència.

En el meu cas, el primer congrés que vaig trepitjar va ser Tarragona. Una ciutat plena d’història s’obria i ens rebia per a celebrar la trobada més important de JCI Catalunya. Moltes vegades més vaig trepitjar la ciutat per diverses ocasions, però sempre recordo els espais i les activitats que allí vam realitzar.

El següent congrés va ser Lleida, en unes instal•lacions de luxe a la llotja i que guardo amb un record molt sentit per com ho vaig viure, amb persones amb les que temps després he forjat una gran amistat.

L’any següent Barcelona, la meva segona casa, organitzava el congrés tot i els problemes sorgits, fent un gran demostració del treball en equip de la Jove Cambra al complet. Vaig poder viure una gran experiència personal, des del faristol del sopar de gala presentava els premis nacionals, tot un honor.

Posteriorment el congrés a Reus em va sorprendre, per les circumstàncies que tots imagineu. És diferent viure un congrés a l’altra banda de la taula, respecte i companyonia fan que continuïi aquell record ben viu en mi.

Igualada, ciutat veina de tot cor, va continuar la saga i és el nostre referent més proper. Va ser el punt de sortida, un moment d’incertessa i una eternitat de gratitud.

Allí va arribar el moment. Els nervis i la impaciència eren visibles, i sense cap negativa l’equip de Vilafranca es va posar mans a l’obra i es va parir un vídeo que va agradar a tothom (si encara no l’heu vist ja trigueu), i vosaltres, rient encara, ens vau cedir aquesta responsabilitat que vam acceptar gratament.

Per una part volíem redactar una part de la història, mai havíem realitzat el congrés a Vilafranca, però per l’altra, una ullada al projecte ens feia veure que era tan gran que els temors apareixien.

Des de llavors organitzar el Congrés Nacional ha estat una prioritat i estem treballant durament per a que els propers dies 17, 18 i 19 d’octubre tots pugueu gaudir d’un gran cap de setmana en un gran congrés.

Com ja sabeu, dins el congrés realitzarem activitats molt diverses, però totes unides mitjançant un denominador comú, la RSC.

Repte, Sacrifici i Compromís.

Ha estat un Repte assolir els objectius que ens vam marcar tots junts.
Gràcies al Sacrifici que l’equip ha realitzat treballant-hi tots els dies.
Amb el Compromís de realitzar un Congrés Nacional excel•lent.

I és que el Penedès és una terra de vinya, una terra de creuament de camins. Al centre, la seva capital, Vilafranca, té impregnat l’olor de la seva cultura a les seves cases i la seva gent viu i gaudeix al màxim de les seves costums més arrelades.

Us convidem a tots i totes a participar-hi, a viure-ho i a creuar el vostre camí a Vilafranca per escriure en aquest congrés part de la història de JCI Catalunya que tots recordarem.

Ens veiem a #Vilafranca14, VINE.

Salutacions.

Carlos Moreno Losada
Director 46è Congrés Nacional JCI Catalunya 2014
JCI Vilafranca del Penedès